tisdag 27 november 2007

Spisfixerad unge

1,5-åringens senaste "grej" är att hoppa trampolin från nedre ugnsluckan (där man förvarar plåtar). Det är väl ungefär 10 cm ner till golvet. Att hoppa på själva luckan är också askul....hela spisen skakar, tur att den är gammal och snart har gjort sitt. Just den nedre luckan saknar låsspärr...Naturligvis får han absolut inte göra det här, men det gör han ändå när han märker att jag är upptagen med annat, som matlagning eller dammsugning t ex.

Det är så tröttsamt för han har en spisfixering just nu och det är ju så farligt. Han har ingen respekt för spisplattorna, vi har spisskydd men det har hänt att jag hittat honom ståendes vid spisen på en köksstol han själv puttat dit. Han tog precis av kastrullocket på en het riskastrull, som tur är brände han sig inte på locket. Det här kan han göra medans jag går på toaletten eller vänder ryggen till. Håller på att få en hjärtinfarkt snart alltså...

När det var som värst fick jag binda fast köksstolarna i köksbordet för han puttade köksstolarna till spisen hela tiden....Vi har förklarat för honom att det är aj, aj och att han kan bränna sig. Vi har låtit honom känna på en varm ugnslucka (inte brännhet för vi har skyddsglas, men lagom varmt) och förklarat. Men han tycker bara det blir ännu mer spännande verkar det som.

Hoppas det går över snart.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det går nog över snart. Hampus har precis lärt sig att det är varmt och farligt. Men nog är det lite spännande ändå :)

Anette sa...

Hej Malin! Ja, jag hoppas, hoppas att han släpper detta snart...fast då blir det väl nåt annat han fastnar vid, som han inte får hålla på med. ha det bra och hälsa resten av familjen!